SVAKE: Sveits slo Frankrike, og Frankrike slo USA på Walk-over.

Hvem går først ut?

Torsdag starter alvoret i America’s Cup, og i løpet av to runder må første lag reise hjem.

Publisert Sist oppdatert

Det blir kortvarig moro for det svakeste utfordrerlaget i America’s Cup. Torsdag 29. august starter Round Robin 1 og 2, en regatta hvor alle lag skal møte hverandre to ganger. Dette blir siste gangen Emirates Team New Zealand vil seile mot konkurrenter før den beste utfordreren er klar til America’s Cup.

8. september vet vi hvilke fire lag som skal i Louis Vuitton Cup, og hvem som går ut. 19. september er det klart for to nye lag som må gå, og to lag som skal møtes til utfordrerfinale. Louis Vuitton Cup Final starter 26. september og avsluttes 7. oktober.

OPPSETT: Det blir åtte dager med fire seilaser hvor alle lagene møter hverandre fra 29. August til 8. september.
BEST: New Zealand slo Italia, men New Zealand ble slått av USA.

Hvem er best

På toppen av resultatlisten etter de innledende seilaser står New Zealand og Italia. De beste møttes i en finale som Italia tapte.

Emirates Team New Zealand virket helt suverene, og hadde vunnet alt frem til siste dag. Da fikk de overraskende juling av NYYC American Magic. Søndag var det mer krevende forhold med litt lettere vind, men mer sjø. Det passet tydeligvis det amerikanske laget bra som seilte raskere.

NYYC American Magic ble slått av Italia, og av Frankrike, som vant på walk-over etter at NYYC American Magic fikk tekniske problemer.

LISTE: Poengsum etter de innledende seilaser.
SVAKE: Ineos Britannia slo Sveits og Frankrike, men fikk bank av de andre.

Hvem er svakest

Bunnen av listen etter de innledende seilaser står Alinghi Red Bull Racing fra Sveits og Orient Express Racing Team fra Frankrike. Sveits slo Frankrike da de møttes, mens Frankrike slo USA da de fikk tekniske problemer. Dette var lagenes to seire. Ut i hva vi så i første innledende runde, så er det Frankrike som er svakest, og høyest sannsynlighet for må reise først hjem.

Men Frankrike har lik båt som New Zealand. Den bør være rask. Det er trening og rutine som mangler, og det kan komme under Round Robin 1 og 2. Sveits brakk masten 48 timer før regattaen startet. At de dukket opp på startlinjen var et mirakel. Sveits har nok muligheter til å komme sterkere tilbake. 

Ineos Britannia slo Frankrike og Sveits, men kan ikke føle seg helt trygg. Laget fra Storbritannia hadde en svak start under America’s Cup i 2021 også, men klarte å forbedre seg, og kom til utfordrer finalen hvor de fikk bank av Italia. Da var det USA som måtte reise hjem først.