Ferskinger til Eliteserien

Drøbaksund Seilforening hadde sin første sesong i Seilsportsligaen, men klarte allikevel å avansere til høyeste nivå. Slik gikk det på Lillehammer.

Publisert

Seilsportligaen hadde sin avsluttende runde denne heller på Lillehammer. Nå er det klart hvem som vant serien, hvilke foreninger som rykker ned fra eliteserien, og hvilke foreninger som rykker opp fra førstedivisjon.

Drøbak satser

– Vi ble med mest for å ha det gøy, men så har det gått bra også, forteller gutta fra Drøbak. Det hjelper selvfølgelig å ha olympiaseiler Anders Pedersen som rormann, forteller mannskapet til SEILmagasinet. Også Uffe Tomasgaard har styrket laget gjennom sesongen. Drøbaksund Seilforening har støttet laget gjennom serien, og nå håper de at foreningen også kan skaffe en J/70.

OPPRYKK: Stavanger Seilforening vant 1. divisjon på Lillehammer, og er ett av fire lag som rykker opp til eliteserien.
DRØBAKSUND: Foreningen vant førstedivisjon, men måtte ta til takke med bronse på Lillehammer. F.v. Alexander Rosenkilde, Ruben Alexander Rosenkilde, Arthur Eriksen og Anders Pedersen.

Fire lag opp

Det ble en tett avslutning av Seilsportsligaen denne helgen i førstedivisjon hvor tre foreninger endte på samme poengsum. Stavanger Seilforening avsluttet sterkest, og ble kåret til vinneren på Lillehammer foran Lillesand og Drøbaksund. Det ble også disse foreningene som dominerte divisjonen, men sammenlagt ble stillingen motsatt, med Drøbaksund på topp, foran Lillesand og Stavanger. Også Bundefjorden avanserte til Eliteserien, også et nytt lag i Seilsportsligaen.

 

BEST: Tønsberg Seilforening vant på Lillehammer og vant årets Seilsportsliga.

Fire lag til Europa

De fire beste lagene i Seilsportsligaen avanserer til Sailing Champions League hvor de får møte internasjonal konkurranse.

Tønsberg seilforening ble en suveren vinner av ligaen, og vant alle stevnene, bortsett fra runden på hjemmebane hvor de ble to.

Oslofjorden Seilklubb med base på Blommenholm ble nummer to, og Åsgårdstrand Seilforening nummer tre. Det var bare Åsgårdstrand som slo Tønsberg, og det i Vestfoldskjærgården. Grimstad Seilforening kvalifiserte seg som fjerde lag.

KNS som ble nummer to på Lillehammer endte som syv sammenlangt, og NTNU som ble tre i siste runde endte opp på en sjette plass.

Fire lag ned

Mens noen lag jubler, er det andre lag som ikke lykkes. Florø seilforening havnet på bunnen av eliteserien, bak Trondhjems seilforening, Horten og Nesodden. Disse fire lagene må seile førstedivisjon i 2025. Horten seilte ikke på Lillehammer, Nesodden ble nummer ni, Trondhjems nummer 14 og Florø 12.

Du finner resultatene her.