Seks personer savnet og en død

Dødsfall etter at 56 meter lange «Bayesian» sank etter uvær i Middelhavet.

Publisert Sist oppdatert

Det var 22 personer om bord i yachten som sank mandag morgen nær Palermo i Italia. Lokal media rapporterer om at «Bayesian» gikk ned kl 05:00 19. august. Grunnen til ay fartøyet sank skal være en storm i området. AIS-data viser at båten seilte mot Porticello i går kveld, og at båten har ligger der helt til signalene forsvant i dag tidlig. Windy viser ingen tegn til mye vind i natt, så det kan ha vært en lokal storm slik vi så i Spania i forrige uke. At et slikt fartøy synker som en følge av uvær er et mysterium. 

AIS: Marine Traffic viser «Bayesian»s bevegelse siste døgn. Den viser at fartøyet lå til anker i natt.

15 reddet

Av de 22 personene om bord, er 15 reddet, inkludert en ett år gammel barn som er sendt til sykehus i Palermo. I følge La Sicilia er dykkere og helikoptere i ferd med å søke etter seks savnete personer. Dette skal være båtens kaptein og gjester fra Storbritannia, USA og Canada.

Gigant

«Bayesian» er 56 meter, eller 184 fot. Fartøyet, som tidligere het «Salute», er bygget i 2008 og har verdens høyeste aluminiumsmast. Yachten har plass til 12 gjester og har et mannskap på ti. «Bayesian» er bygget av Perini Navi.