OL

OL: Hermann Tomasgaard

Moderat åpning av ILCA seilerne

Både Tomasgaard og Flem Høst slet i lett vind og skvalepesjø

Publisert Sist oppdatert

Hverken Hermann Tomasgaard eller Line Flem Høst fikk det helt til å stemme da ILCA seilerne startet sin OL regatta i dag. Thomasgaard som vi fikk se i den første seilasen slet med å komme opp etter en svak start og han lå en stund på tampen av feltet. Heldigvis seilte han seg opp en del plasser og endte på 22 plass i mål. I den andre, som vi ikke fikk se, ble det 16. plass og sammenlagt ligger Tomasgaard på 20. plass, godt bak konkurrentene han var forventet å kjempe mot. Matt Wearn, AUS ligger på 2. plass med 14 poeng, Pavlos Kontides , CYP på 6. med 22 p, Jean Baptiste Bernaz på 10. med 27, Phillip Buhl GER på 18. med 37 og Tomasgaard på 38 poeng.  Åtte seilaser gjenstår før medaljefinale.

Line Flem Høst fikk bare gjennomført en seilas der hun kom på 11. plass. Marie Rindom, DEN ble nummer 7 i den ene seilasen.

Mistet finaleplassen

Med 21. plass i dagens siste seilas falt Mina Mobekk ned til 11. plass i sammendraget, og mistet dermed finaleplassen i IQfoil for damene. Hennes olympiske debut ble ikke det vi hadde håpet på, gitt tidligere plasseringer og høy ranking på verdensstatistikken. Men Mina er ung og det vil by seg flere sjanser. Ikke minst har vi et sterkt jentelag i Norge som kan gi mye å glede seg over i fremtiden.

Utsatt medaljefinale i 49erFX

Godbiten i dagens program, medaljefinalen i 49erFX med norsk lag i medaljekampen, måtte utsettes da vindforholdene på banen ikke gjorde det mulig å fullføre finalen for herrenes 49er, til tross for to forsøk. Finalen der Helene Næss og Marie Rønningen skal kjempe om olympisk gull kommer derfor i morgen da vi håper på bedre vindforholf.