Klar for medaljekamp

Line Flem Høst ligger som nummer 17 på verdensrankingen, og er lavest rangert av våre OL-seilere. Vi har snakket med ILCA6-seileren som har troen på egne prestasjoner.

Publisert

 Line Flem Høst, KNS, ble nummer åtte i OL i Tokyo etter å ha ledet regattaen etter fem seilaser, men et par svake plasseringer ødela for medaljesjansene. Nå er hun sugen på revansje. Hun har vært ujevn i serier. Nå sier trener Lars Loennechen at hun er stabilt god, og mener at 5. plass i VM og 3. plass fra Hyeres viser at hun holder gjennom en lang serie. 

Trent teknikk

Franske Stephen Lefevre har bidratt med innspill til teknikktrening, og Lars Loennechen - som nå er trener i sitt åttende OL - har erfaring og ro til å holde alt utenforsportslig på avstand. Han vet hva som kreves strategisk og taktisk, og skal fremfor alt bidra til å gjøre henne god. 

Trolig vil de varierende forholdene man forventer i Marseilles være til Høsts fordel. 

– Hun har alle verktøyene hun trenger i kassa, sier Loennechen. 

– Line er utrolig treningsvillig og forsømmer aldri en treningsdag og har opparbeidet styrke i rygg og mage som er vesentlig bedre enn under OL i Tokyo. Kroppslengden og styrken gjør at hun kan henge mer effektivt enn de fleste, samtidig som hun nå også er bedre i lite vind. Det gjelder å få til startene, men å bevare roen dersom det skulle bli en miss eller to, noe en må regne med i løpet av en serie. 

LEDET: Line Flem Høst ledet OL i 2021, men hadde ujevne plasseringer. Nå har hun det som skal til. Flem Høst ligger som 17 på verdensrankingen.

OL 2024 ILCA

1. august starter seilingen for ILCA/Jolle, både for menn og kvinner. Her skal det seiles to seilaser.

6. august er det finale for ILCA for menn og kvinner. Da skal de ha seilt 10 seilaser, og forhåpentlig vil vi se både Hermann Thomasgaard og Line Flem Høst i finalen. 

Hard konkurranse

Hardeste konkurrenter er regjerende OL- og verdensmester Anne Mari Rindom (Danmark), Josefin Olsson (Sverige), Marit Bouwmeester (Nederland), Emma Plasschaert (Belgia), Charlotte Rose (USA) og Maria Erdi (Ungarn), for å nevne noen. Mange av de beste har imidlertid vist varierende form på for-sesongen, så OL-regattaen kan bli ganske åpen, med gode muligheter for en allround-seiler som Line Flem Høst. 

ILCA 6 og 7 starter regattaen 1. august og avslutter med medaljefinale 6. august.

Bra i Kiel

I juni, etter videoopptaket deltok Line Flem Høst i Kieler Woche. Her avsluttet hun med 5. plass i medaljefinalen. Det holdt til 6. plass sammenlagt, kun tre poeng opp til 4. plass.