SEILmagasinets julegavetips nr 2

Altmulig-stekeren

Et robust, tungt «stekebord» uten slippbelegg kan brukes på vanlige ovner, på gassbluss, på bål og på grill, og om materialet er korrekt, også på induksjon.

Og derfra kan det hele settes rett på bordet. Denne gedigne varianten fra Bakeren og Kokken måler 42 x 25 cm og er laget av karbonstål. Massen gjør at det kan stekes mye på en gang, og størrelsen er fin for å lage en pannestekt, hjemmelaget pizza. 

Stekebord leveres i mange varianter og materialer. Karbonstål er en mellomting mellom tradisjonelt støpejern, som kun etter korrekt oljebehandling fungerer skikkelig, og rustfritt stål, som gir fantastisk bruning, men krever finstemt temperaturkontroll. Kokekar uten slippbelegg tåler uansett svært høye temperaturer og røff bruk i mange, mange år. 

Pris for den viste modellen er 1275 kroner.