KIEL: Fem båter skal juryen vurdere i Kiel.

Klart for testing av Årets båter i Europa

SEILmagasinet er på vei til Kiel for å seile fire spennende nyheter.

Publisert Sist oppdatert

16 båter er nominert til Årets Båt i Europa. Fem av disse skal vi seile i Kiel. Det er andre gang vi seiler her. Seilingen skal foregå fra Schilksee, det olympiske anlegget fra OL i 1972. Havnen ble hardt skadd i høst, hvor over 200 båter ble skadet. 

Fra Schilksee skal vi seile tre dagseilere, en turseilere og en katamaran. Det var meningen at Hanse 360 også skulle seiles i Kiel, men båten ville ikke rekke å seile fra Oslo på søndag kveld til Kiel på onsdag morgen. 

SØT: BayCruiser 21 har en stor cockpit og en liten cabin.

Søt kosebåt

Baycruiser 21 blir årets minste båt. 21-foteren vil også bli den minste. Baycruiser 21 fra engelske Swallow Yachts er en ny 21-foter med klassiske linjer. Båten kan transporteres på henger og seiles inn på grunt vann. Cockpiten er sosial, og har overnattingsmuligheter. Båten har en smart løsning for påhengsmotor, og skal også egne seg for elmotor. 21-foteren koster 27 000 pund uten moms.

Raffinement. Une ligne élégante, forcément, comme il se doit pour un Tofinou…
ELEGANT. Tofinou 9.7 er verftets minste modell. Liten nok til å kunne trekkes på henger.

Fransk dagseiler

Tofinou har beveget seg mer i en moderne retning. Tofinou 7.9 er verftets minste modell. Den tilbyr en diger cockpit, men også muligheter for overnatting. Båten leveres standard med en 3 kW elmotor og fast bulbkjøl. Du kan få den med en svingkjøl, samt med en tradisjonell motor. Prisen er satt akkurat under 100 000 euro uten moms.

ALUMINIUM: Vaan R5 er en nederlandsk katamaran bygget i aluminium.

Katamaran i aluminium

Katamaraner er populære for langtur. Det er også aluminiumsbåter. Hvorfor ikke en katamaran av aluminium. Det tenkte noen nederlendere. Vaan R5 er verftets andre modell, etter R4. R5 er 49-fot, en fornuftig størrelse for langturseiling.

Katamaranen byr på tre lugarer. Vaan R5 er også bygget med tanke på miljøet. Over 50 prosent av aluminiumen er resirkulert. Katamaranen kan også utstyres med elmotorer. 

Dykstra Naval Architects står for konstruksjonen. 

Prisen starter på rett under en million euro. 

TREKKPLASERT: Det var godt med mennesker som ville ha en bit av Heyman 42 PPH under Öppet Varv.

Drømmebåten

HEYMAN 42 PPH er kanskje den mest spennende båten vi skal teste. Gabriel Heyman har klart å skape en komfortabel turseiler med svært elegante linjer.

Heyman 42’ PPH er utviklet som en åpen seilbåt. Fra badeplattformen akter via cockpiten, gjennom salongen frem til forpiggen flyter gjennom et digert åpent hulrom. For å bare være 42 fot så har båten mer alburom enn de fleste. Den har en annerledes planløsning og færre lugarer. 

Heyman 42’ PPH har en pris på rundt ni millioner kroner inkludert moms. 

DAGSEILER: Sunbeam 29 kan beskrives som en weekendcruiser.

Jålete dagseiler

Sunbeam 29 hadde premiere på Boot, og imponerte med sine tøffe linjer og elegante interiør. Verftet kaller båten en weekender fordi det er en liten bysse og et lite bad.  Båten er luksuriøs i stilen. Det er brukt kostbare materialer under dekk. Prisen starter på 148 631 euro.

.

.