SORGENFRI: Peder O. Krogh seilte til alle verdens hjørner med Hero 101 «Sorgenfri» på 90-tallet.

Museumlunsj om langturseiling

Peder O. Krogh og Paul Lübbe og Linn Charlotte Klund fra «Amanda Sailing» holder foredrag på Oslofjordmuseet 27. september.

Publisert Sist oppdatert

 – På Oslofjordmuseet arrangerer vi en museumslunsj med temaet «Drømmen om langturseiling». Vi har invitert noen erfarne langturseilere, og en journalist fra Budstikka vil være til stede for å skrive en artikkel om langturseiling i Asker og Bærum. Vi håper å tiltrekke oss et publikum som enten har egne erfaringer med langturseiling eller synes temaet er spennende, skriver Franziska Kraus til SEILmagasinet. Hun er Stedsansvarlig for Oslofjordmusee. Foredraget har fått tittelen: "Drømmen om langturseiling".

HERO 101: «Amanda Sailing» med spinnaker.
LANGTUR: Paul Lübbe og Linn Charlotte Klund på bommen.

Hero 101

Felles for Peder o. Krogh, Paul Lübbe og Linn Charlotte Klund er at de alle har seilt langtur i en Hero 101. Peder O. Krogh seilte med «Sorgenfri» på 90-tallet, mens Paul Lübbe og Linn Charlotte Klund har seilt «Amanda Sailing» i nyere tid. Akkurat nå er «Sorgenfri» på ny langtur, denne gangen med fire unge jenter.

Lunsjforedrag

Lunsjen starter med enkel servering kl 11.00, og foredraget avsluttes kl 12:45, fredag 27. september. Inngang koster 150 kroner og inkluderer enkel lunsj.

 

Program

· 11.00 Velkomst, åpen kafe og enkel lunsj 

· 11.30 "Verdensomseilere fra Asker og Bærum"  Introduksjon ved Morten Gisle Johnsen, journalist i budstikka og årbokredaktør for Vollen historielag

· 11.45 "Drømmen om verdensomseiling" Fortellinger og samtaler

· 12.45 Hva skjer på Oslofjordmuseet i høst?