RASK: Geir Kåre Sandsleth har vunnet både Færderseilasen og Hollenderseilasen med «Sutalaus», en International 806.

39 båter klare for soloseilas

Ingen vil klage på været under årets Raymarine One Star som seiles lørdag.

Publisert Sist oppdatert

Raymarine One Star er soloseilernes klassiker i Norge. I fjor var det 38 båter med, i år er det 39 båter. Regattaen arrangeres fra Hankø av Fredrikstad seilforening, og banen legges etter forholdene. Banen blir bestemt fredag kveld. Med vind fra nord kan den bli inn fjorden. Båtene seiler etter Nord Rating.

Liten klasse

Det seiles i to klasser. Største båt i minste klasse er en Elan 37, og raskeste båt er en X-35. Minste båt er en Seascape 24, mens båten med laveste måletall er en International 806. Den seiles av Geir Kåre Sandsleth fra Moss, et nytt navn i shorthandedmiljøen, men en mann som har vunnet både Færderseilasen og Hollenderseilasen i singlehandedmiljøet med sin smale 28-foter.

Favoritter er Øyvind Knudsen i First 34.7 «Lethe» og Yngve Lønmo i J/92 «Jakobine».

FAVORITT: Øyvind Knudsen er klar for Raymarine OneStar med sin First 34.7 «Lethe».
PROGNOSE: Fine sommerlige forhold under One Star.
Færderseilasen,
X-35: Det deltar to X-35 i OneStar, båter med høyeste måletall i minste klasse.

Stor klasse

Største båt er en Xp44. «Framtia» seiles av Kjetil Tørseth. Minste båt i største klasse er to Sun Fast 3300, men det er Sun Odyssey 409 «WilDa» som har det laveste måletallet. Den seiles av Kristian Jerpetjøn som har solgt sin Figaro 2, og er tilbake i «turseileren».

Det deltar to kvinner, og Iselin Koksvik Dahl seiler den raskeste båten. X-35 «Phonix. Og Eira Naustvik i Sun Fast 3200 «Cruella». Begge seiler i minste klasse.

Smak av sommer

Det rapporteres om sommerstemning på Hankø Yacht Club nå før start, og fint blir det også lørdag. Det meldes om strålende sol, vind på 4-5 m/s fra nord og temperaturer opp mot 20 grader. Bedre kan det ikke bli.

Nasjonalt mesterskap i Danmark

Soloseiling er stort i Danmark, med ventelister for å seile Silverrudder. Her stiller det 400 båter fra hele Europa. I år ble det arrangert Dansk Mesterskap i singlehanded. Danmark er det eneste landet i Europa som har et slikt mesterskap, etter hva SEILmagasinet erfarer.

Dessverre ble ikke mesterskapet slik mange hadde håpet. Bare ti båter stilte stil start, et mesterskap med fire seilaser, både bane og distanse.