NÆRMER SEG: Sigmund Andre Hertzberg (t.h) og Tim Sandberg leder konkurransen om å bli Årets shorthanded-seiler 2024.

Kniving om årets shorthanded-tittel

Kun fire poeng skiller fire seilere som for øyeblikket kniver om å lede konkurransen om å bli Årets shorthanded-seiler.

Publisert Sist oppdatert

De fire seilerne er Sigmund André Hertzberg og Tim Sandberg fra Tønsberg og brødrene Øyvind og Morten Knudsen fra Moss med Tønsberg-duoen et lite hestehode foran brødrene fra den andre siden av Oslofjorden.

De fire har et lite forsprang på Carl Hjalmar Knap og Ole Fredrik Mellebye fra Asker. 

Det er imidlertid ennå tidlig på sesongen, så på denne listen vil det garantert komme store endringer. I konkurransen om å bli Årets shorthanded-seiler er det hver enkelt seilers fire høyeste poengscore i årets rankingregattaer som teller, så seilerne som nå ligger i têten som alle har over 200 poeng, har utvilsomt lagt et godt grunnlag for det endelige resultatet. 

Øyvind og Morten Knudsen delte tittelen i 2023 med en poengsum på 367,5. Sigmund og Tim som leder, har allerede sikret seg 265,4 poeng – så de er godt på vei mot en ny plass i toppen.

Harald Matland fra Nordhordland er så langt beste seiler fra Vestlandet, tett fulgt av Askøy-seilerne Frode Tveranger Haugland og Håvard Espeseth.

Gina Lillemork Nilsen fra Drøbaksund er på topp blant damene foran Christine Walder fra Bærum og Vibeke Horgen Laksholm fra Soon.

Se hele listen over Årets shorthanded-seiler per 28. mai.

Asker-seilerne i têt

Kun syv seilforeninger har til nå klart å samle minst seks seilere som har kapret shorthanded-poeng i årets regattaer, og så langt har Asker Seilforening tatt en klar ledelse foran Stavanger og Askøy. De øvrige foreningene som har samlet seks seilere er Gandsfjord, Bergen, Ran og Nordhordland. Tønsberg og Bundefjorden trenger kun å mønstre en seiler til for å komme inn på listen. De øvrige foreningene er litt lenger unna.

Se hele listen over Årets shorthanded-foreninger.

Lange og korte baner

I 2023 ble det også etablert en langbane- og en kortbane-ranking – i den forstand at alle årets regattaer med vektor fra 0,5 til 0,99 teller med på kortbanerankingen, mens regattaer med vektor fra 1,0 og oppover utgjør langbanerankingen.

På langbane-rankingen er det så langt Øyvind og Morten Knudsen fra Moss som regjerer foran Sigmund André Hertzberg og Tim Sandberg. Beste dame på de lange banene er så langt Gina Lillemork Nilsen. 

Best av seilerne i vest som seiler langt, er Morten Sola fra Stavanger, Torkjel Tolo fra Hardanger og Harald Matland som alle deler 8. plassen.

Se hele langbanerankingen

Yngve Lønmo og Daniel Ingebretsen fra Hurum leder kortbane-rankingen foran allestedsværende Tim Sandberg og Sigmund André Hertzberg. Vibeke Horgen Laksholm ligger øverst av damene på denne listen.

Best i vest på korte baner er så langt Frode Tveranger Haugland og Håvard Espeseth.

Se hele kortbanerankingen.