FULLT: Slik er det i Svenborg i morgentimene før start av Silverrudder. 360 båter skal starte av de 421 registrerte.

360 soloseilere med Fyn til babord

Det er lett vind og medstrøm når Silverrudder-starten går. Den skal sendes direkte.

Publisert Sist oppdatert

Ni norske seilere skal delta i verdens største soloseilas. Den går rundt øya Fyn i Danmark, og er på 134 nautiske mil. Starten går fra Svendeborg med vinden fra øst. Det betyr kryss, men medstrøm vil hjelpe. Det hang hindre kaos i startområdet. Vinden er fra øst, og klassene starter med 30 minutters intervaller. Første start er klokken 10.00 med de minste båtene. Det vil bli mest kaos kl 11.00 når Keelboats Medium skal starte. I denne klasen er det påmeldt hele 131 båter, og det er også denne klassen som har flest norske seilere.

BANE: Silverrudder går rundt øya Fyn. Hvilken vei avgjøres avhengig av værmelding. I år går den mot urviseren.

 

Mye slør

Det er meldt 4-5 ms fra øst på Storebælt Broen i dag, og vinden vil holde seg gjennom hele natten. Det betyr kryss ut fra start, så slør, og lens på nordsiden av Fyn. Her er det eneste stede det vanligvis kan bli litt sjø.

Det blir slør gjennom Lillebælt. Her er det ofte mye strøm, og mye slalåm-seiling. Det vil bli kryss inn mot mål, på sydsiden av Fyn.

Feltet kan være heldige å få medstrøm gjennom Lillebelt i natt, og komme i mål lørdag formiddag. 

 

Følg regattaen på Facebook

Silverrudder

Silverrudder er verdens største soloregatta for kjølbåter. Seilasen går rundt Fyn med start og mål fra Svenborg. Distansen er på 134 nautiske mil. 

Første regatta ble holdt i 2012 med 15 båter. I 2013 var antallet nesten hundre og i 2014 var det påmeldt nesten 200. Nå er det et tak på 400 båter, og regattaen blir utsolgt på bare noen timer etter at påmeldingen åpner. 

Båtene blir plassert i klasser etter lengde, og det er ingen måleregel. Det er heller ingen regattaregler. 

De fleste deltagerne kommer fra Tyskland, hele 248 i år, mens det er 122 danske. Det deltar seilere fra 13 ulike land. 

Arrangøren har alt publisert en rekke intervjuer som er publisert på Facebook. Herfra vil også starten bli streamet. Sendingen starter kl 09.45.