New Zealand og Italia best

Første dag av innledende regatta til America’s Cup viser forskjeller.

Publisert Sist oppdatert

Ryktene hadde rett. New Zealand og Italia er sterke. Det viser resultatene etter fire dueller under Preliminary Regatta Barcelona, en innledende regatta til America’s Cup som betyr null og niks for hvem som skal seile America’s Cup. Regattaen består av fire dagers seiling med fire seilaser hver dag. 

Høy fart

Vinden torsdag lå på rundt 12 knop, eller seks meter per sekund. Allikevel var toppfarten opp mor 50 knop, over fire ganger mer enn vindstyrken. Farten på kryss ligger mellom 35 og 40 knop, mens farten på lens ligger på rundt 45 knop. Det er gøy å se at båtene forsøker å dekke hverandre, men et slag koster gjerne 50 meter.

Båtene holder flyvende rundt hele banen.

FERSEKE: Sveits kom best ut av duellen mellom de to ferske lagene.
DUELL: USA og Storbritannia vekslet om å lede på første kryss.
August 22, 2024. Louis Vuitton Preliminary Regatta, Race Day 1. LUNA ROSSA PRADA PIRELLI TEAM

 

Slik gikk det

Sveits møtte Frankrike i første seilas, de antatt to svakeste lagene. Sveits tok en klar seier, tross for å ha mistet masten for 48 timer siden.

New Zealand mot Italia var spennende. De lå tett ut fra start, men Italia fikk tidlig en teknisk, som gjorde at seilerne ikke kunne kontrollere båten. De kom i gang igjen, men fullførte ikke seilasen.

USA mot Storbritannia var spennende under første kryss hvor båtene byttet om å lede, men etter første kryssmerke var det bare USA som hadde bedre fart.

Storbritannia slet med farten også under forrige America's Cup. Da hadde de julefeiren til å fikse problemer. Nå har de mindre tid på å løse feilene. 

I siste seilas fikk Italia vist seg frem. De gruset Frankrike på høyere fart. Frankrike gikk på to tap. Sveits, USA, Italia og New Zealand har en seier. Storbritannia og Italia har ett tap.