BLITT SJØULK: Etter snart en måned til sjøs begynner Frisk virkelig å bære preg av å være en sjømann.
SJØULK: Etter snart en måned til sjøs begynner Frisk virkelig å bære preg av å være en sjøens bjørn. Nå søker han hyre hjem.

Krabbekonflikt og hjemlengsel for Frisk 

Maskoten vår er i Kristiansand og søker hyre østover. I mellomtiden har han fisket krabbe, noe som førte til konflikt ombord: Pappa vil koke de, men Kaptein Willem på tre og et halvt år satte ned foten og beordret at de skulle frisettes.

Publisert

Om konseptet:

Vår maskot Frisk er for øyeblikket på sommertokt, og skal tilbringe de neste ukene på loffen ombord hos ferierende småbarnsfamilier. Familiene har fått i oppdrag å sende inn rapporter samt finne og overrekke bamsen til en ny familie innen en ukes tid. På den måten kan Rask loffe rundt hele sommeren, og hvor han ender opp, vet vi ikke. Ferden kan du følge på våre nettsider.

Ruten så langt:

Familien Brodersen:

(Dufour 430)  

Vollen 

Oscarsborg 

Strömstad 

Familien Isaksen:

(Jeanneau SO 409)

Fjälllbäcka 

Smögen 

Martstrand

Göteborg 

Marstrand

Familien Berner Sørhaug

(Dehler 36) 

Kornö

Danemark

Hamburgsund

Familien Schjelderup

(Hanse 385)

Hamburgsund

Resö

Verdens Ende

Risør 

Arendal 

Lassen Christensen

(Diva 39)

Homborsund

Lillesand

Kristiansand

Vi har mottatt nytt reisebrev fra Frisk, og det viser seg at han i de siste dagene har vært ombord S/Y Medvind, en Diva 39, ilag med familien Lasse Christensen. Han mønstret på i Arendal og har siden gått sørover mot Kristiansand, trygt ledet av Kaptein Willem på tre og et halvt, og førstestyrmann Sonja på ett år. 

NEKTET: Etter å ha fanget tre store og en liten krabbe ville pappa koke de, men det nektet Kaptein Willem.
NEKTET: Etter å ha fanget tre store og en liten krabbe ville pappa koke de, men det gikk ikke Kaptein Willem med på.
SONJA: på ett år virker å være fornøyd med å ha funnet en lekekamerat på lik størrelse.
FØRSTESTYRMANN: Sonja på ett år virker å være fornøyd med å ha funnet en lekekamerat på omtrent lik størrelse.

Sommeren er på hell

Etter en herlig tid på S/Y Medvind erkjenner Frisk nå at sommeren er på hell, og han lengter derfor østover. Vi hører fra Familien Lassen Christensen om hvordan det har vært de siste dagene: 

– Frisk mønstret ombord S/Y Medvind i Arendal med familien Lassen Christensen, ledet av kaptein Willem (tre og et halvt år) og første styrmann Sonja (ett år). De er også i følge med skipsvofsen Bastian. Frisk fikk teste ut båt-husken til Sonja allerede første dag. Det var kjempegøy! Skuta, en Diva 39, satte nesen sydover allerede samme kveld for å treffe et ok værvindu og hadde en noe ruskete første stopp i Homborsund, og deretter videre til Lillesand med besøk på Saltøy fyr og is i Lillesand. Når skumringen traff, dro pappa Øyvind, kaptein Willem og bjørnen Frisk for å lyse etter krabber. Det var spennende og litt skummelt. Krabbene var veldig store! Vi fanget tre store krabber og en liten krabbe. Men da Pappa ville koke krabbene, sa kapteinen: «Nei, ikke lov!» De måtte slippes fri så de kunne komme hjem til mamman og pappan sin. Frisk syntes det var greit å få krabatene med store klør av båten. Dagen etter gikk turen gjennom Blindleia med strålende sol og bading. Vannet var kjempevarmt, 22 grader, og det ble lekt på SUP, sjøslag med vannpistol og kos i hengekøyen før ankomst i Kristiansand. Her er det overraskende lite barnefamilier, men vi tenker de er i Abra Havn og ikke Kristiansand Havn. Så nå blir Frisk med tilbake østover, så krysser vi fingrene for at han finner ny hyre snart, skriver pappa Øyvind Christensen.  

SKIPSHUND: Bastian, frisk og Kaptein Willem sørger blant annet for sikkerheten ombord.
SKIPSHUND: Bastian, frisk og Kaptein Willem sørger blant annet for sikkerheten ombord.
SJØSIKRET:Vi har sett mange varianter av sjøsikring av Frisk, men denne er nok den beste til nå.
SJØSIKRET: Vi har sett mange varianter av sjøsikring av Frisk, men denne er nok beste.
KRABBEFISKER: Frisk har nå fått god erfaring som krabbefisker.
KRABBEFISKER: Frisk har fått god erfaring som krabbefisker.

.

.