FRI: Etter 40 minutter kom «Popcorn» seg av grunnen, rett ved startbøya.

Ble stående bom i 40 minutter

Ole-Petter Laksholm gikk på grunn rett før start, og ble stående. Tim Sandberg imponerer.

Publisert

Starten av Silverrudder er gått, og det ble dramatisk for Ole-Petter Laksholm i Sun Fast 3300 «Popcorn». Startbøyen lå for nær land, og når Laksholm posisjonerte seg for en perfekt start ble det bråstopp. Det gjorde det også for en rekke av hans konkurrenter, men de kom seg kjappere av grunnen. Først etter 40 minutters intens jobbing lyktes det for Laksholm. Da jublet publikum på land. Det var godt, fordi dette er ikke første gang Laksholm får en stopp. Under Silverrudder i fjor kom han ikke av, og måtte bryte. Starter du motoren, så blir det disk.

SMALL: «Hyrrokkin» lå tett inne i klynga da starten gikk, men kom seg bra ut. En Dehler 30 var over for tidllig.
TRACKING: Feltet var ute av sundet ut ra Svendborg da «Popcorn» endelig kom fri.
GRUNNSTØTT: «Popcorn» på grunn da starten gikk.
TETT: Over 100 båter gikk over startfeltet næremst på en gang, men en knippe båter ble stående fast på grunn.

 

God fart

Tim Sandberg i Dehler 30 OD «Hyrrokkin» fikk en bra start, og kom ut blant de ti beste. Bare en annen Dehler 30 var foran ham. Tim Seiler i en mindre klasse, med færre båter enn Laksholm, men det var tett på startsterken allikevel. «Hyrrokkin» passerte seg bra i sundet der vannet er dypest, og strømmen renner raskest, og ligger nå som båt nummer to i klassen. Båten foren er en Esse 850 som er smalere og mer lettdrevet som vil gi en fordel på kryss i lett vind, mens «Hyrrokkin» sannsynligvis er raskere om den kan plane.

KRYSS: De fleste båtene stod ut sunder fra starten på babord halser. De fikk glede av sterk medstrøm.

 

De andre norske

I den minste klassen ligger Christian Huse på en sterk 11. plass med sin Seascape/First 24. Han holder en fart på fem knop mot Storebælt broen. Mattis Franken leder klassen, og seiler en Melges 24 og holder ca en knop høyere fart. Huse seiler Keelboat mini, båter opp mot 25 fot.

Per Sahlström ligger på en 48. plass i klassen Keel Boat Large, båter mellom 35 til 40 fot.

Flest norske båter seiler Keelboat medium, båter mellom 30 til 35 fot. Her ligger Harald Matland først av de norske med en 39. plass. Runar Åsly ligger på 53. plass, Brynjulf Mortensen på en 64. plass, og Frank Sandberg på en 67. plass.

Ole-Petter Laksholm ligger på en 112 plass.

Følg regattaen her