September 03, 2024. Louis Vuitton Cup, Race Day 5.
UAVGJORT: Frankrike og Sveits har bare slått hverandre, og tapt fro alle andre.

Uavgjort mellom taperne

Red Bull Alinghi tapte alle seilasene i første runde og står i fare for å blir slått ut, men startet andre runde med seier over Frankrike.

Publisert

Det står mellom det franske laget Orient Express eller Red Bull Alinghi fra Sveits som går først ut. Det er bare fire lag som går til semifinale, og dit er Storbritannia, Italia og USA ganske sikre. Frankrike og Sveots har bare vunnet over hverandre. Det laget som slår flest av de andre konkurrentene er med videre. 

8. september vet vi hvilke fire lag som skal i Louis Vuitton Cup, og hvem som går ut. 19. september er det klart for to nye lag som må gå, og to lag som skal møtes til utfordrerfinale. Louis Vuitton Cup Final starter 26. september og avsluttes 7. oktober.

Masteproblemer

Det sveitsiske laget har brukket masten to ganger, og hadde også problemer med riggen i siste seilas, og rakk ikke starten. Frankrike har lik bår som New Zealand, og seiler stadig bedre, og slo Sveits første runde, men fikk bank av Sveits i andre runde. 

Hvem møter Italia

Prada Pirelli har overbevist så langt, og er så langt det stærkeste utfordrerlaget. Etter semifinaler er det finale i utfordrercuppen, Louis Viutton Cup. Mye tyder på at det ene laget i denne finalen blir Italia, men blir det andre laget Storbrittania eller USA? Storbrittania har kommet seg, og slo både New Zealand og USA.