RASK. Tim Sandberg vant starten, og har ligget i tet hele veien rundt Fyn.

Tim Sandberg leder Silverrudder

Den norske soloseileren har bare noen få nautiske mil til mål, og bare en tabbe kan stjele seieren.

Publisert

Det er ikke bare Tim Sandberg som ikke har sovet i natt. Store deler av shorthnaded-miljøet har fulgt med på Silverrudder gjennom naten for å følge Tim Sandberg i Dehler 30 OD «Hyrrokkin». 

Mye arbeid

Sigmund Hertzberg, eieren av «Hyrrokkin» har matet båtens facebookside opp gjennom natten. I morgentimene tikket denne meldingen inn.

"Veldig tung natt. Heist A2 10 ganger, a1,5 3 ganger, code 15, og litt fokk"

Men, ser ut som den utrolige innsatsen i mørket har betalt seg godt. Han har holdt avstanden til de bak selv under utfordrende forhold. Nå er det 20nm igjen. La oss håpe på stabile forhold på slutten!!

LEDER: Tim Sandberg nærmer seg mål, og seiler raskere enn båtene bak.

Uheldig Sun Fast 3300 seiler

Ole-Petter Laksholm imponerte stort etter å ha kommet seg av grunnen han traff minuttet før start. Etter dette tok det ikke lang tid før han hentet konkurrenter, og passerte også norske båter som hadde 38 minutters forsprang. Laksholm var heldig med mer vind, mens båter i tet stoppet opp ved Storebæltbroen. 

Her fikk Laksholm også problemer. Kraftig strøm og lite vind jorde at han måtte starte motoren, og da er regattaen over. 

Peter Sahlström kom heller ikke lengre enn til Storebæltbroen. 

Andre norske

Christian Huse seiler også svært bra med sin Seascape 24 (First 24 SE), og ligger på en sterk 10 plass, med bare to slike båter foran ham. 

De fleste norske seiler i «Medium»-klassen. Her ligger Runar Åsly best av de norske, på en 20. plass. Fire plasser bak ligger Brynulf Mortensen. Harald Matland, som har seilt fra Nord-Hordaland for å delta, liger på en 52. plass, og Frank Sandberg ligger på en 56. plass. 

Silverrudder

Silverrudder er verdens største soloregatta for kjølbåter. Seilasen går rundt Fyn med start og mål fra Svenborg. Distansen er på 134 nautiske mil. 

Første regatta ble holdt i 2012 med 15 båter. I 2013 var antallet nesten hundre og i 2014 var det påmeldt nesten 200. Nå er det et tak på 400 båter, og regattaen blir utsolgt på bare noen timer etter at påmeldingen åpner. 

Båtene blir plassert i klasser etter lengde, og det er ingen måleregel. Det er heller ingen regattaregler. 

De fleste deltagerne kommer fra Tyskland, hele 248 i år, mens det er 122 danske. Det deltar seilere fra 13 ulike land.