MYE MORRO: Frisk har hatt tettpakkede dager ombord S/Y Medvind og og S/Y Motvind, To stykk diva 39 eid av familien Christensen.
MYE MORRO: Frisk har hatt tettpakkede dager ombord «S/Y Medvind» og og «S/Y Motvind».

Norges største is og Kaptein Sabeltann for Frisk

Frisk har vært i det siste vært ombord i to stykk Diva 39, «Medvind» og «Motvind», begge eid av samme familie! 

Publisert Sist oppdatert

Om konseptet:

Vår maskot Frisk er for øyeblikket på sommertokt, og skal tilbringe de neste ukene på loffen ombord hos ferierende småbarnsfamilier. Familiene har fått i oppdrag å sende inn rapporter samt finne og overrekke bamsen til en ny familie innen en ukes tid. På den måten kan Rask loffe rundt hele sommeren, og hvor han ender opp, vet vi ikke. Ferden kan du følge på våre nettsider.

Ruten så langt:

Familien Brodersen:

(Dufour 430)  

Vollen 

Oscarsborg 

Strömstad 

Familien Isaksen:

(Jeanneau SO 409)

Fjälllbäcka 

Smögen 

Martstrand

Göteborg 

Marstrand

Familien Berner Sørhaug

(Dehler 36) 

Kornö

Danemark

Hamburgsund

Familien Schjelderup

(Hanse 385)

Hamburgsund

Resö

Verdens Ende

Risør 

Arendal 

Lassen Christensen (S/Y Medvind) 

(Diva 39)

Homborsund

Lillesand

Kristiansand

Tømmerstø 

Abra Havn 

Lyngør 

Portør

Christensen (S/Y Motvind) 

(Også en diva 39) 

 

Sist vi hørte fra Frisk var han i Kristiansand med Familien Lassen Christensen ombord «S/Y Medvind». Etter å ha slitt med å finne en ny familie har frisk bestemt seg for å bli med familien Christensen, men nå har han hoppet skip til Onkel Helge og Tante Charlotte, samt kaptein Benjamin på 9 måneder . Pussig nok har de også en Diva 39: «S/Y Motvind». 

Norges største is

Familien Lassen Christensen i «S/Y Medvind» forteller mer i reisebrev fra da de måtte si ha det til Frisk: 

– Det var ingen barnefamilier i Kristiansand havn, så Frisk fikk bli med nordover igjen. Det ble noen utfordringer da lensetakkel løsnet i det båten seilte ut fra Kristiansand havn. Men alt ble løst med hjelp fra en flink seilmaker som kunne hjelpe med riggen, og alle fikk teste Norges største is (!!) på Tømmerstø. Kaptein Willem fikk også muligheten til å møte barnehagevenner og selveste kaptein Sabeltann i Abra Havn. Til og med styrmannen og fokkeslaskene syntes det var stas. Så ble seilene hevet, og skuta seilte hele veien gjennom Blindleia, krysset på innsiden av Kråholmsundet og gled inn til bryggen på Seilmakerfruens Kro i Lyngør. Mamma og pappa tok neste etappe om kvelden etter at alle bjørner og barn hadde lagt seg, og ankom Portør havn for bading og lek. Ellers har vi spist fersk makrell, lest om Ruffen og den flyvende Hollender og lekt og badet masse. Frisk var ikke helt klar for å dra hjem, så han fikk haik med broderbåten S/Y Motvind, også en Diva 39. Her skal han på eventyr med tante Charlotte, onkel Helge, kaptein Benjamin på 8 måneder og skipsbisken Kokkos, skriver Øyvind Christensen. 

MAKRELL: – Smakte godt, skriver Lassen Christensen.
MAKRELL: – Smakte godt, skriver Lassen Christensen.
LESETID: Ruffen utgjør god underholdning.
LESETID: Ruffen og den flyvende hollender utgjør god underholdning.
TO DIVAER: S/Y Medvind og Motvind.
TO DIVAER: S/Y Medvind og Motvind.

Motvind og medvind – To divaer i samme familie 

Onkel Helge kommer også med oppdatering om hvordan overgangen mellom de to Divaene i familien Christensen har vært: 

Hei! Frisk er nå ombord i i S/Y motvind (diva 39) sammen med Benjamin på 9 mnd, skipshund Kokos, mamma Charlotte Hauge og pappa Helge Christensen. Frisk mønstret på i Portør fra vårt søsterskip S/Y Medvind (også en diva 39) og ble med en tur ned til Lyngør, og nå er vi i Kragerø gjestehavn på jakt etter barnefamilier - men her er det nesten tomt for båter! Finner vi ingen blir han med oss nordover, for han er en veldig trivelig kar og dyktig seiler. Frisk har stått til rors sammen med Benjamin, de to er blitt gode venner. Frisk lærer Benjamin å holde skuta på rett kurs, men han er nok fortsatt i minste laget til å klare det - så Pappa har fått streng beskjed av mamma om å holde to rev i storseilet mens de øver. Frisk har det veldig bra! Vi fortsetter ferden sakte nordover mot Asker og ser om vi finner noen på veien. Hilsen Helge, Benjamin, Kokos og Charlotte. 

Frisk har hjemhavn i Asker, og med færre og færre familier peå tur om dagen kan det se ut som at turen nærmer seg slutten. Vi gleder oss til å oppsummere ferden i neste nummer av SEILmagasinet. 

GJENGEN: Kokos, Benjamin og Frisk henger i lag.
SEILER: Charlotte, Benjamin og Frisk på kryss.
SLAPPER AV: Seilingen tar på.

.

.

.

.

.

.

.