Eirik Verås Larsen, sportssjef i Norges Seilforbund - lørdagsgjest

Åtte dager igjen til OL

Sportssjef Eirik Verås Larsen er mandag på plass i Marseilles og kommer da med siste inntrykk før OL.  Slik kan du følge seilingen. 

Publisert Sist oppdatert

Det er nå åtte dager igjen til OL regattaen starter i Marseilles, og da er det IQfoil og 49er klassene som drar det hele i gang med de første seilasene 28. juli. IQfoil fortsetter 29. og 30. juli før de får en hviledag og fortsetter seilingen 1. og 2. august med finaleseliaser på den siste dagen. 49erne følger det samme programmet, men avslutter med sin medaljefinale 1. august. ILCA 6 og 7 starter regattaen 1. august og seiler alle dager frem til medaljefinale 6. august, forhåpentlig med norske seilere i alle finalene.

Mandag tar vi en prat med Eirik Verås Larsen.

Tiril Bue og Bjørnar Erikstqd kommenterer seiling på TV

Slik kan du følge OL-seilingen

Med alle de norske seilerne som medaljekandidater, går vi mot et svært spennende OL 2024. Slik kan følge de norske seilerne under OL.

Seilingen vil bli sendt av strømmetjenesten Max som skal følge seilasene direkte, faglig kommentert i år som for tre år siden i Tokyo av seilerne Tiril Bue og Bjørnar Erikstad. Sendingene fra regattabanen vi i prinsipp skje mellom kl 1200 og kl 1900 hver dag, men da man erfaringsmessig ikke på forhold vil vite når vind og vær vil tillate seiling, er det vanskelig å oppgi eksakte klokkeslett. Alle seilasene der det er norsk deltakelse skal i utgangspunktet dekkes. – Vi skal kommentere regattaene hver dag, men først og fremst de klassene der de norske seilerne deltar, sier Tiril Bue til Seilmagasinet.

Regattaene i Marseilles vil bli strømmet på Max. Dette er en kanal som krever abonnement. Månedsprisen varierer fra 89 til 159 kroner avhengig av hvor mye innhold man ønsker, men de tre pris-alternativene inkluderer alle Paris-OL.

Trolig vil regattadekningen bli løftet frem i lineært TV, det vil si i direktesendinger på TV Norge dersom det lukter norske medaljer. Også kveldssendingene med oppsummeringer og kommentarer vil i så fall kunne inneholde seiling, da både på TV Norge og NRK.

Resultater og medier

På det internasjonale seilforbundets nettside vil du finne resultater og en plan for når de ulike seilasene skal foregå. Der vil du nok også kunne lese diverse nyheter fra seildelen i OL.

På Seilmagasinet og NSFs egne nettsider vil du også følge de norske seilernes ferd igjennom OL-seilasene, forhåpentlig supplert med kommentarer fra trenere og ledere som er på plass i Marseilles.

Norske deltakere;

49erFX. Helene Næss og Marie Rønningen, Tønsberg Seilforening

IQfoil: Mina Mobekk, KNS

ILCA 7: Hermann Tomasgaard, KNS

ILCA 6: Line Flem Høst, KNS